≡ Menu

Paul Chardon

Mijn naam is Paul Chardon (1962), ik ben getrouwd en woon vlakbij de rivier de Waal in de oude dorpskern van Lent (bij Nijmegen). Voordat ik met mijn praktijk begon heb ik meer dan 15 jaar als landschapsecoloog gewerkt in diverse functies bij onderzoeksinstituten van de Wageningen Universiteit. Daarnaast heb ik bij verschillende organisaties gewerkt in Oeganda, de Verenigde Staten en België. Een burnout in 2001 vormde een ommekeer in mijn leven. Daarna ben ik mij gaan richten op de begeleiding van mensen met werk- levens- en relatievragen. In 2004 ben ik mijn praktijk gestart waarin centraal staat: leven en werken met hart en ziel.

In mijn aanpak ga ik ervan uit dat mensen diep van binnen zelf het beste weten wat ze nodig hebben in hun situatie, maar dat zij zich dit niet altijd bewust zijn. Door een groter bewustzijn krijgen mensen meer inzicht in wat zij doen, hoe zij dat doen, en wat het effect ervan is. Dit leidt tot een creatief proces waarin nieuwe wegen bewandeld kunnen worden. Als coach en therapeut ondersteun ik dit bewustwordings- en ontwikkelingsproces, met humor en zonder oordeel.

Publicaties

Chardon, J.P. (2005). Gestaltmethodiek. In: A. J. Engel (ed.) Handboek voor coaching.  Deel III – Transformational Coaching, p225-238. Life University, Haarlem.
Enkele artikelen voor het tijdschrift Voorgrond van de beroepsvereniging NVAGT.